Brambory

Zapečené brambory

Ingredience:

700 g brambor
100 g šunky
100 g anglické slaniny
3 stroužky česneku
2 vejce
100 ml mléka
100 g eidamu
sůl
pepř
provensálské koření

Postup:

Uvaříme brambory ve šlupce. Po vychladnutí je oloupeme a nakrájíme na plátky.
Šunku a slaninu nakrájíme na proužky.
Do vymazaného pekáče dáváme vrstvu plátky brambor, které lehce okořeníme, posypeme šunkou a slaninou, totéž opakujeme ještě asi dvakrát. Končíme bramborami.
Nakonec si rozmícháme vejce s prolisovaným česnekem, kořením a mlékem, a tím zalijeme brambory. Posypeme strouhaným sýrem a dáme péct do vyhřáté trouby 180°C, kde pečeme necelou půlhodinu.
Zapečené brambory chutnají dobře s kyselými okurkami.