Brambory

Bruselský salát

Ingredience:

500 g malých brambor
400 g růžičkové kapusty
1 čekanka
lžíce másla
sůl, pepř, muškátový oříšek
Zálivka:
1 cibule
3 lžíce vinného octu
kávová lžička hořčice
6 lžic olivového oleje
nakrájená pažitka a petrželka

Postup:

Brambory pořádně omyjeme a uvaříme ve slupce. Po vychladnutí je oloupeme a nakrájíme na plátky.
Opranou růžičkovou kapustu osmažíme na másle, po chvíli přidáme trošku vody a chvíli dusíme. Hotovou kapustu scedíme. Osolíme a opepříme ji.
Čekanku očistíme a nakrájíme.
Připravíme si zálivku. Cibuli nadrobno nakrájíme smícháme ji s octem, olejem, hořčicí a nakrájenou pažitkou a petrželkou.
Brambory smícháme s kapustou a čekankou, přidáme trošku mletého muškátové oříšku a zalijeme zálivkou.
Bruselský salát před podáváním vychladíme.