Brambory

Bramborový salát bez majonézy

Ingredience:

brambory
hrášek
mrkev
cibule
petržel
celer
sterilované okurky
vejce
sůl, pepř
cukr
ocet
olej

Postup:

Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě. Dále uvaříme oloupanou mrkev, petržel a celer. Uvaříme vejce. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky do velké mísy, také nakrájíme mrkev, petržel a celer. Vajíčka oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na kostičky nakrájíme i okurky. Nakrájíme cibuli, kdy část dáme do mísy a druhou část osmažíme na rozpáleném oleji. K ní přidáme cukr, sůl a ocet. Necháme projít varem a necháme vychladnout. Pak vlijeme do salátu a vše pořádně promícháme. Dochutíme solí, pepřem a cukrem. Dáme na chvíli do chladu a pak můžeme bramborový salát bez majonézy podávat.
1 kg brambor použijeme 5 lžic oleje, octu a cukru.

Podívejte se i bramborový salát s majonézou.