Brambory

Bramborové knedlíky plněné uzeným masem

Ingredience:

500 g vařených brambor
200 - 300 g hrubé mouky
2 vejce
špetka soli
kousek uzeného masa
kysané zelí, kmín, sůl, pepř, cibule, olej

Postup:

Brambory uvaříme a necháme vychladnout. Nastrouháme uvařené brambory, k nim přidáme mouku, sůl a vejce. Vypracujeme tuhé těsto. Mezitím si maso nakrájíme na menší kousky. Rozválíme těsto na silnější vrstvu, těsto rozdělíme na kousky, do kterých balíme kousky uzeného masa. Uděláme kuličku a ty pak vaříme v osolené vroucí vodě asi 15 minut.
Připravíme si zelí. Vylijeme z něj přebytečnou vodu, přidáme k němu kmín, pepř, sůl, vodu a vaříme do měkka. Nakonec jej zahustíme.
Na oleji si osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli.
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem podáváme se zelím a posypeme je osmaženou cibulí.