Brambory

Babicovy dobroty - bramborová lahůdka

Ingredience:

800 g brambor
2 cibule
200 g slaniny
400 g mletého masa
2 lžíce rajského protlaku
20 g mouky
sůl, mletý pepř
majoránka
100 g strouhaného sýra

Postup:

Brambory nastrouháme a smícháme s jednou cibulí, kterou nakrájíme na kostičky, moukou a majoránkou. Uděláme bramborové těstíčko.
Mleté maso smícháme s druhou nakrájenou cibulí, protlakem a okořeníme ho solí a pepřem.
Formu vyložíme plátky slaniny, na ní dáme nastrouhané brambory, mleté maso, sýr. Uděláme dvě takové vrstvy, poslední sýrovou posypeme majoránkou. Končíme bramborami, na které dáme zbytek slaniny.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C asi 40 - 50 minut.
Bramborovou lahůdku podáváme s kedlubnovým salátem.
Kedlubnový salát připravíme z nastrouhané nebo nakrájené kedlubny, kterou smícháme se lžící hořčice, medu, octu a oleje. Vše okořeníme pepřem a solí a necháme vychladit.