Brambory

Bramboráky s masovou směsí

Ingredience:

1 000 g brambor
2 vejce
4 stroužků česneku
mouka podle potřeby
cibule
majoránka
mletý pepř, sůl
200 g kuřecích prsou
200 g vepřového masa
2 - 3 papriky, cibule, česnek

Postup:

Bramboráky připravíme způsobem, na jaký jsme zvyklí. Brambory nastrouháme a necháme odpočinout, abychom z nich mohli vylít přebytečnou vodu. Přidáme vejce, mouku, prolisovaný česnek, majoránku, sůl a pepř. Bramborákové těsto pořádně promícháme a smažíme na rozpáleném oleji z obou stran. Pokud chceme bramboráky s menším obsahem tuku, zbavíme je tuku pomocí ubrousků.
Mezitím na oleji orestujeme cibuli nakrájenou na kostičky, k tomu přidáme nakrájené maso a papriku. Vše pořádně opepříme a osolíme. Podlijeme vodou a dusíme. Až bude maso měkké, přidáme česnek podle chuti. Voda by se měla všechna vypařit.
Do bramboráku dáme masovou směs a přeložíme jej na půl. Nebo bramborák můžeme zatočit jako palačinku.
Druhy masa do masové směsi můžeme použít podle toho, co máme rádi. Bramboráky s masovou směsí jsou velmi dobré.